tirsdag 30. november 2010

1 søndag i advent.

I helgen var det første helgen i advent og den "offesiele" startskuddet til jul :o) Som mange andre her så er julen min favoritt tid. Det er en tid for familie og venner med masse kos. Jeg er nok blitt litt påvirket i min oppvekst av at det meste av julematen, kaker og godter skal være hjemmelagd, så her er det "full fart" med å lage leverpostei, ribberull,sylte, mozartkuler, julekaker,eggelikør ol.  Mange syntes sikkert jeg er litt smågal som driver å lager alt dette selv, men for meg blir det ikke jul uten at det i adventstiden lukter av disse kokeleringene :O)  For meg er mye av julekosen det å kunne lage disse tingene som jeg kan huske fra min barndom og føre det videre til mitt (mine neste år) barn. I år derimot blir det nok en litt moderat utgave av disse forbredelsene, jeg er snart 8 mnd på vei med nr2 og den lille huleboeren vår lager litt mye problemer for mamsen sin, men litt skal vi nå greie :O)

Helgen ble brukt til litt jule sysler.
På lørdag var det opp med julegardiner og litt forsiktig julepynting i huset. Vi var også på julegrantenning, det var kjempekoslig. Vi fikk gløgg, peppekaker og sjokolade. Lillesmurf fikk ridd på ponny , vi gikk rundt julegranen og sang julesanger. Og sist men absolutt ikke minst nissen kom en tur innom med godteposer til barna.  Dette var jo en stor hit hos barna, når vi skulle gå hjem sitter lillesmurf på nakken til pappaen sin og sier " mamma, jeg og nissen er bestevenner! Han er såååååå snill mot meg!"   Og det ble masse snakking omnissen utover kvelden, så dette var stort for en på 3 1/2 år.
På søndag lillesmurf og jeg oppe, mens vi lot gubbelille sove litt ekstra. Vi brukte tiden på å male julekuler, dette var jo en omstendig oppgave der lillesmurf var veldig opptatt av hvilke farger som skulle hvor og hvem som skulle få hvilke kuler.

 Etter på lagde vi adventskringle. Dette er nok en tradisjon jeg har hatt hele livet. hver søndag i advent lages det adventskringle, dette er en kringle av bolledeig med makronfyll. Kjempe godt :O)

På ettermiddagen kom  bestemor og bestefar på kaffe og kringle og for å se lillesmurf tenne det første adventslyset.

Som dere ser ble adventstaken veldig naturinspirert i år, jeg satt 4 kubbelys på et gamelt sølvplettfat og pyntet med tall fra Kremmerhuset, litt furukvister og en pinjekongle. Enkelt men veldig dekorativt.
Klems Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar